Slovensko, angleško, nemško, hrvaško, srbsko, bosansko

Osrednja Slovenija – Ljubljana, Obala in kras – Slovenska Istra

Univ. dipl. ekon. / dipl. zgod.
WFTGA akreditirana izobraževalka turističnih vodnikov

Spoštujem in se navdušujem nad vsem, kar nas dela bogate in srečne!

Ana: »Vsi smo bili zelo zadovoljni z ogledom. Gostje so veliko zanimivega in še ne poznanega, posebej pa so pohvalili prijaznost iz Vaše strani – jaz pa k temu dodajam še pohvalo (in zahvalo) za prilagodljivost pri sestavi programa in super izvedbo, kljub časovni omejenosti.«

GSM: 031/331 491
SKYPE: mateja 565
E-naslov: mateja@sloveniaguides.si
Facebook
Instagram: guide_ljubljana_mateja
LinkedIn
Moj Youtube kanal
ARGOS Youtube kanal
WEB

Zgodovina in arhitektura Ljubljane

Če ste ljubitelji zgodovine in arhitekture ste povabljeni, da se mi pridružite na eni od zgodovinsko-arhitekturno obarvanih pohajkovanj: antično-rimsko obdobje, kaj sta nam do danes pustila srednji in novi vek, kaj čas protestantizma, kaj baročno obarvano 18. stoletje, zakaj imamo tako bogato secesijsko obdobje, kje vse je deloval svetovno znani arhitekt Jože Plečnik, kako je bilo pri nas v času Titove Jugoslavije, kakšna je današnja, v tujini zelo lepo sprejeta, sodobno arhitektura? Ogled  z veseljem prilagodimo vašim željam.

Vsega po malem

Skupaj lahko obiščemo prenekatero cerkev, ki nam bo odkrila svojo vlogo v razgibanem vsakdanu v preteklosti in sedanjosti.

Ob oživitvi marsikatere domače obrti lahko skupaj spoznavamo, kako so živeli naši (morda tudi vaši?) dedki in babice.

Ste se kdaj vprašali, katere so bile tiste Slovenke in Ljubljančanke, ki so šle v korak s časom, ki so »orale ledino« ali pa so bile celo pred katero od svojih svetovnih rojakinj?

 

Narodni muzej Slovenije

 

Kot vodnica Narodnega muzeja Slovenije z veseljem in ponosno z vami podelim zgodbe čudovitih zakladov, ki jih hrani naš najstarejši muzej (link na: www.nms.si).

Skupaj bomo razmišljali, kdo in kaj vse nas zapisuje na svetovni zemljevid.

 

Navdušujoča slovenska kulinarika

Ste kdaj pomislili, kako zanimive so naše prehranske navade in kakšna je naša pivska kultura? Pridružite se mi na kulinaričnem ogledu, kjer bomo skupaj okušali in spoznavali najbolj zanimive slovenske jedi.