špansko, slovensko, angleško

Osrednja Slovenija

Ljubljana & Idea Tours

Magistrica sociologije kulture in prof. španskega jezika s književnostjo

Profesionalna licencirana lokalna vodnica v Ljubljani, z dvema desetletjema izkušenj na področju turističnega vodenja majhnih, srednjih in velikih skupin v treh jezikih.

V dveh desetletjih turističnega vodenja po našem čudovitem glavnem mestu, z množico različnih strokovnih znanj in jezikov, sem dokazala, da lahko vodim zelo različne skupine obiskovalcev: od zasebnih družinskih skupinic, do srednje velikih do 25 oseb kot tudi velikih skupin od 50 in več oseb. Poleg turističnih vodenj v slovenskem jeziku za domače obiskovalce, mi moje odlično znanje angleščine in španščine omogoča “moje” mesto predstaviti tudi gostom iz tujine. 
Poleg mojih vodniških izkušenj moram izpostaviti tudi moje znanje predavateljice in pedagoginje, kar še dodatno bogati moj nabor spretnosti. Kot učiteljica se odlikujem pri povezovanju s širokim spektrom občinstva, pri čemer izkazujem posebno spretnost pri vključevanju tako najmlajših ( od 6 let naprej), do osnovnošolcev in srednješolske mladine, ravnotako se odlično povežem tudi s starejšo generacijo, saj sem kot učiteljica prepričana, da vsak človek, ne glede na starost, v sebi nosi srce polno znanja. Ta vsestranskost mi omogoča, da izkušnjo ogleda Ljubljane  prilagodim edinstvenim željam in interesom vsake skupine.
Glede na dejstvo, da sem tudi učiteljica javnega nastopanja, vsako moje vodenje vključuje poseben nabor komunikacijskih veščin, tako da je ogled mesta v moji družbi ne samo informativen, ampak tudi zabaven in privlačen. Moja zavaeza je zagotavljanje nepozabnih, visokokakovostnih izkušenj v čudoviti  Ljubljani.

Vodenje Ljubljane za OŠ, Vodenje Ljubljane za srednješole, Vodenje Ljubljane za kongrese, Vodenje Ljubljane za upokojence, Vodenje Ljubljane za obletnice

1.) SPREHOD PO LJUBLJANI ZA VSAKOGAR, ogled najpomembnejših znamenitosti glavnega mesta, 2 h
2.) JULIJA AL’ ME BOŠ KAJ RADA MELA?, po poteh Franceta Prešerna in njegove Julije, 2 h
3.) TITOVA KOMUNISTIČNA LJUBLJANA, podoživite Titovo Ljubljano, 2 h
4.) COLONIA IULIA AEMONA, podoživite antično Emono, 2 h
5.) SPREHOD PO LJUBLJANI ZA DRUŽINE, skupaj z vašimi otroki odkrijte  skrivnosti Ljubljane, 2 h
6.) ODKRIVANJE LJUBLJANSKEGA ZAKLADA, za otroke od 5 do 10 let, 2 h

Telefon: +386 31 737 400 Viber & WhatsApp & Messenger

FB: @ljubljanaidea @NinaRegina

Instagram: #ljubljanaidea #ninaregina000

 

VEČ INFORMACIJ:

ljubljanaidea@gmail.com

SPREHOD PO LJUBLJANI ZA VSAKOGAR

Ogled najpomembnejših znamenitosti glavnega mesta za osnovnošolce in dijake, skupino prijateljev, znancev, poslovnih partnerjev…Primerno tudi za okrogle obletnice ali kot darilo ( darilni bon). Naš program Sprehod po Ljubljani za vsakogar se lahko nadgradi:

 • z ogledom Ljubljanskega gradu in vožnjo z vzpenjačo,
 • z obiskom razstav, galerij in muzejev,
 • z degustacijo tipične slovenske hrane,
 • z degustacijo slovenskih vin,
 • z ogledom določene kulturne prireditve v mestu (Festival Ljubljana, dogodki v Cankarjevem domu itd.).

 

JULIJA AL’ ME BOŠ KAJ RADA MELA?

Po Prešernovih stopinjah! Na sprehodu po mestu se bomo ustavili pred stavbami, kjer je živel, delal in ustvarjal Prešeren. Vonjali bomo ljubezen na Prešernovem trgu, občutili Urškino vznemirjenje na obrežju Ljubljanice, začutili radostno razpoloženje v »romantični« Ljubljani.

Zelo primerno tudi za šolske skupine osnovnošolcev in dijakov kot uvod ali pa zaključek obravnavanja Romantike na Slovenskem.

Program se lahko nadgradi:

 • s kostumiranim vodenjem (po mestu vas vodi Julija)
 • z degustacijo Prešernovih kroglic ali torte Ljubljana
 • z učno uro iz časa Ilirskih provinc

TITOVA KOMUNISTIČNA LJUBLJANA

Podoživite Titovo Ljubljano in obdobje po 2. svetovni vojni! Na tematskem vodenju po Ljubljani bomo obiskali dele mesta, kjer še vedno lahko občudujemo modernistično arhitekturo in pompozne spomenike. Skupaj bomo odkrivali skrivnosti naše polpretekle zgodovine in obiskali zasebno zbirko SFRJ z več kot 1500 predmeti iz bivše Jugoslavije.

Zelo primerno tudi za šolske skupine starejših osnovnošolcev, dijakov in študentov!

Program Titova komunistična Ljubljana se lahko nadgradi:

 • z obiskom Muzeja novejše zgodovine
 • s spoznavanjem mesta na retro kolesih
 • s  team buildingom

 

SPREHOD PO LJUBLJANI ZA DRUŽINE 

Odkrivajte mesto skupaj s svojimi otroki! Na tem sprehodu bodo glavni igralci vaši otroci, vodenje po mestu je tematsko in doživljajsko v prvi vrsti namenjeno otrokom med 5. in 10. letom. Spoznali bomo tri srednjeveške trge, poizkusili bomo najti ostanke srednjeveškega obzidja, spoznali bomo zanimive zgodbe njihovih prebivalcev ter s pomočjo zemljevida ponovno zgradili srednjeveško obzidje.

Sprehod po Ljubljani za družine se lahko nadgradi:

 • z obiskom Mestnega muzeja,
 • z vodenim obiskom Ljubljanskega gradu in vzpenjačo.

VEČ INFORMACIJ