slovenščina, italijanščina in angleščina

Osrednja Slovenija (Ljubljana in okolica) in turistična vodnica z nacionalno licenco

dobro poznavanje zgodovine in arheologije Slovenije,

Lokalna turistična vodnica za Ljubljano in okolico; št. licence 209

Turistična vodnica z nacionalno licenco št. 1481

Moje poslanstvo in vlogo turistične vodnice doživljam kot priložnost, da ljudem, ki radi potujejo in si želijo novih spoznanj in doživetij, približam in razkrijem Ljubljano v drugačni luči, kot jo bi sicer doživeli sami in brez poznavanja lokalnih zgodb, zgodovine, arheologije, zanimivih dogodkov in legend.

Moja vizija in veselje sta predvsem širjenje pridobljenega znanja, odkrivanje zanimivosti mesta, ki ga delajo specifičnega, spoznavanje zgodb in legend, ki se prepletajo s preteklim tokom dogajanja. Utrip in trenutek sta tisto kar se velikokrat zdi, da prehitro  zbeži mimo nas in če se znamo ustaviti, začutiti in povezati s sedaj nam tudi to veliko pove o življenju in navadah prebivalcev, ki soustvarjajo energijo in privlačnost Ljubljane. Včasih je dovolj že pozorno opazovanje okolice in ljudi.

Voden ogled mesta s kolesom nam bo omogočil, da si bomo lažje in predvsem hitreje ogledali tiste točke ki so izven mestnega središča, se umaknili v zelene kotičke narave in se povezali s spokojno tišino. V vodenem kolesarskem ogledu mesta »The Best of Ljubljana« sta namreč vključena tudi ogleda Botaničnega vrta in Jakopičevega sprehajališča znotraj mestnega parka Tivoli.

V kolikor imate svoje želje in ideje, se pripravim za individualno sestavljen program.

 

organizator kulturnega življenja, univerzitetna diplomirana arheologinja

GSM: 00386 31 861 123,

e-naslov: lari.skaleric@gmail.com

Skype, FB, WhatsApp, Viber

Klasična tura

 

  • voden peš ogled stare Ljubljane (2 uri)
  • voden peš ogled stare Ljubljane in gradu (od dve do tri ure)
  • voden peš ogled stare Ljubljane in vožnja z ladjico (od dve do tri ure)

Voden ogled mesta s kolesom

 

  • »The Best of Lubljana«; s kolesom si ogledamo, poleg mestnih znamenitosti kot so Zmajski most, osrednja tržnica, stolnica, Tromostovje, Mestna hiša, Kongresni in Prešernov trg, tudi slovenski parlament, se zapeljemo do Botaničnega vrta in Jakopičevega sprehajališča v parku Tivoli.
  • Plečnikova Ljubljana; s kolesom mimo glavnih arhitekturnih mojstrovin Jožeta Plečnika