English, Croatian, Serbian, Bosnian, Slovenian

Inner Carniola and Green Karst
Green Karst (municipalities: Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Cerknica, Loška valley), Central Slovenia (Ljubljana and its surroundings) and licenced national tourist guide.

Sandra Grudenić, Rozmanova 24 e, 6250 Ilirska Bistrica, Slovenia

Business secretary

 

A good knowledge of history and local archeology, Ljubljana local guide; licence number 209, Slovenia tourist guide, licence number 1481.

Mobile: 030/63 77 48
E-mail: sandra.grudenic@gmail.com
Facebook

Močeril ali človeška ribica

Včasih so teh majhnih in slepih živalic ljudje bali, saj so bili prepričani, da so zmajevi mladiči. Vabim vas, da si te nenavadne živali ogledamo skupaj.

Slavni grad Prem pri Ilirski Bistirci

Med letoma 1970 in 2008 so na gradu potekala večja obnovitvena dela, saj je v povojnem obdobju ponovno močno propadel. Za obiskovalce je odprt od 1. maja do 5. oktobra

Reka Reka

Reka z zanimivim imenom si je po letu 2003, ko so zaprli kemično tovarno v Ilirski bBistrici in ko so pri proizvodnji vlakenih plošč v podjeju Lesonit opustili ekološko sporno proizvodnjo plošč po mokrem postopku, danes znatno opomogla. Sedaj je zopet zanimiva tudi za ribiče.

Preluknjani zeleni Kras

Ker je Notranjska znana po različnih kraških pojavih, ni čudno, da je v teh krajih domicil ene najdaljših rek ponikalnic na svetu.