Praznovanje 21. februarja – Mednarodnega dneva turističnih vodnikov,  je bilo izjemno odmevno. S turističnimi vodniki je praznovalo več kot 800 udeležencev v 25 slovenskih mestih in krajih, ki so se udeležili 56 različnih dogodkov: tako vodenj na terenu, kakor tudi predstavitvenih izobraževanj.

Organizatorji dogodkov so bili društva, muzeji, galerije, zavodi in turistični vodniki posamezniki. Glavni namen dneva je bil predstaviti delo in pomembnost prisotnosti izobraženega in dinamičnega turističnega vodnika za lokalno skupnost. Vsebina dogodkov je bila zelo raznolika: nekateri organizatorji so se odločili za krajše klasično vodenje, drugi za izpostavitev posebnosti, za katere ob običajnih vodenjih ni dovolj časa, tretji za predstavitev novitet … V vseh primerih je bil odziv obiskovalcev odličen in navdihujoč: vsi so priznavali, da živijo v lepem kraju z bogato dediščino. Razkrite zgodbe so oživele marsikatero zgradbo mimo katere ljudje vsak dan le brezbrižno hitijo.

Praznovanje so mediji odlično predstavili: tako z napovedjo dogodkov pred samim pričetkom dogodkov, kakor tekom dneva. Zagotovo je je bil dogodek ravno zaradi, tako nacionalnih, kakor tudi številnih lokalnih medijev dogodek še toliko bolj odmeven.

Ob koncu dneva so se že pojavile nove ideje in nove možnosti, katere bodo praznovanje dneva turističnih vodnikov v letu 2018 le še obogatile.
Lepa hvala vsem za sodelovanje in enkraten odziv!

Več o dogodku sledite na:
Društvo regionalnih turističnih vodnikov Slovenije – Facebook

ali na spletni strani Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije

Facebook stran: WFTGA

Avtorica: Mateja Kregar Gliha