" /> Nina Ražen | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Nina Ražen

Jeziki vodenja
    
Slovensko, angleško, nemško

Regija vodenja
 Gorenjska
Bled, Bohinj, Radovljica, Kranjska Gora, Mojstrana, Jesenice, Planica, Pokljuka, Triglavski Narodni Park …

Specialnost in posebna znanja
Lokalna turistična vodnica za Gorenjsko, terenska biologinja in raziskovalka velikih zveri, tabornica, različna znanja iz preživetja v naravi, učiteljica smučanja, vodnica po Pravljični poti v Bohinju

Kontakt
GSM: 031/381 148
E-naslov: nina.razen@gmail.com
Web: differentbled.wordpress.com

Naslov
Riklijeva 10, 4260 Bled

Izobrazba
Univerzitetni diplomirani biolog in prof. biologije

Dodaten opis, ki koristi gostu
Že kot otrok sem vedno z veseljem raziskovala Gorenjske kotičke in verjemite, novih skritih kotičkov tudi prav pred nosom nikoli ne zmanjka. Radovednost, želja po raziskovanju, delo in ljubezen do potovanj so me zanesle po svetu in leta potovanj so mi dale širok vpogled v to, da popotnik in turist na svojih raziskovanjih novih dežel iščeta tudi stik z domačini in skritimi znamenitostmi.

Poleg klasičnih vodenj po Bledu, širši Gorenjski in Triglavskem narodnem parku, želim gostom predstaviti tudi manj znane in turistično oblegane kotičke, a morda ravno zato še bolj skrivnostne. V kakovostne programe, ki bi omogočali drugačno doživljanje kulturnih in naravnih znamenitosti, si želim vključiti tudi svoje biološko in taborniško znanje, terenske izkušnje z velikimi zvermi in ter svoj raziskovalni duh. Programe lahko ponudim tudi v povezavi z združitvijo znanj iz preživetja v naravi ali pa v kombinaciji s smučarskimi tečaji.

Skupaj z domačinko vodnico Barbaro Merlak sva pripravili spoznavanje Bleda in bližnje okolice malo drugače. Pridružite se nama na poteh: Pot Blejske kremne rezine, Po sledi vladarjev in maršala Tita, Od slapu do slapu in Skozi Pokljuško luknjo na Staro Pokljuko.

Vabiva vas na odkrivanje kotičkov čudovite narave, prijetna kramljanja z domačini in srečanja z večjimi in manjšimi živimi bitji vodnega in kopnega sveta.

Doživetje 1

Bled malo drugače – Food Tour

Vas zanima Bled malo drugače? Dogodivščina ponuja razvajanje brbončic ob neverjetnem pogledu na veličasno Blejsko skalo z gradom, na edini Slovenski otoček in na Julijske Alpe ter Karavanke ob klepetu z domačini. Med obiskom lokalnih restavracij vas popeljemo ne le po skritih kotičkih Bleda, temveč tudi skozi čas, kulturno in naravno dediščino kraja. Drugačen obisk klasične destinacije Vam bo ostal v prijetnem spominu.

Zakaj nebi tudi raziskali Bleda z lokalnim turističnim vodnikom?

Doživetje 2

Stara pokljuka skozi Pokljuško luknjo in sotesko

Odkrite malo poznane konce Bleda, sprehodite se skozi vertikalne stene, oprezajte za naravnimi mostovi in zapojte si pesem med galerijami, naj odmeva do srca. Skupaj poiščimo skrito kmetijo na Stari Pokljuki in se skozi jamo, prestavimo v čas, ko se je tam skrival Primož Trubar.

Doživetje 3

Od slapu do slapu

Dejstvo, da se Bled nahaja ob vhodu v Triglavski narodni park, nam daje priložnost za hiter skok do nekaterih pravih biserov narave. Ste že slišali za dolino Radovne? Ste vedeli, da je tu možno obiskati tudi največji rečni slap v Sloveniji? Odkrijte, popolnoma belo jezero, kakšne zgodbe nam pripoveduje vodna žaga in večstoletna lipa, kako so v teh krajih živeli domačini, kakšen je pogled v svet skozi vodno zaveso mogočnega slapu in še marsikaj.

Doživetje 4

Aktivno preživljanje prostega časa

Poleg klasičnih vodenj po Bledu, širši Gorenjski in Triglavskem narodnem parku želim gostom predstaviti tudi manj znane turistične kotičke, a morda ravno zato še bolj skrivnostne. V kakovostne programe, ki omogočajo drugačno doživljanje kulturnih in naravnih znamenitosti, si želim vključiti tudi svoje bogato biološko in taborniško znanje, terenske izkušnje z velikimi zvermi in ter svoj raziskovalni duh. Programe lahko ponudim tudi v povezavi z združitvijo znanj iz preživetja v naravi ali pa v kombinaciji s smučarskimi tečaji. Program priredimo željam gostov.

Doživetje 5

Na potep po Bledu malo drugače z vlakom-Bled Food Tour

Vas zanima Bled malo drugače? Dogodivščina ponuja razvajanje brbončic ob neverjetnem pogledu na veličasno Blejsko skalo z Gradom, edini Slovenski otoček in Julijske Alpe ter Karavanke in klepetu z domačini. Med obiskom lokalnih restavracij, vas popeljemo ne le po skritih kotičkih Bleda, temveč tudi skozi čas, kulturno in naravno dediščino kraja. Drugačen obisk klasične destinacije Vam bo ostal v prijetnem spominu.

Zakaj nebi tudi Vi raziskali Bleda z lokalnim turističnim vodnikom?