" /> Neža Vovk | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Neža Vovk

Jeziki vodenja
          
Slovensko, angleško, francosko, hrvaško, bosansko, srbsko

Regija vodenja
  Gorenjska
Bled z okolico, Tržič, Radovljica z okolico, Bohinj, Kropa, Jesenice z okolico

Specialnost in posebna znanja
Licencirana lokalna turistična vodnica za Bled, Bohinj, Kranjsko Goro, Radovljico, Jesenice in Žirovnico

Kontakt
GSM: 031/892185
E-naslov: neza@aroundbled.com
Splet: www.aroundbled.com

Naslov
Neža Vovk, Razgledna cesta 5, 4260 Bled

Izobrazba
Univerzitetna diplomirana prevajalka za angleški in francoski jezik

Dodaten opis, ki koristi gostu
Moji programi vodenja: Po sledeh Lambergov, Zgodbe Dežele, Riklijev Bled, Mi smo pa Tržičani, individualno sestavljeni programi.

Doživetje 1

Mi smo pa Tržičani

V kratkem sprehodu bomo spoznali mesto, ki je tržne pravice dobilo davnega leta 1492. Trg ob sotočju Tržiške Bistrice in Mošenika ima bogato zgodovino, Tržičani pa so bili od nekdaj znani po svoji ljubezni do glasbe in kulturnega udejstvovanja. Na sprehodu po Placu, ki je današnjo podobo dobil po uničujočem požaru leta 1811, si bomo ogledali slikovite hiše in spoznali zgodbe o znamenitih Tržičanih. Po stranskih ulicah bomo pokukali še v stari obrtniški del mesta z rakami in fužino Germovko.Nato se bomo odpravili proti Kurnikovi hiši, ogled pa zaključili na eni izmed dveh najlepših razglednih točk, na sv. Jožefu ali pa na gradu Neuhaus.

 

Doživetje 2

Po sledovih Lambergov

Srednjeveška rodbina Lamberg je več stoletij zaznamovala Gorenjsko. Po njihovih sledeh se bomo odpravili v Bistrici pri Tržiču, kjer je v cerkvici Sv. Jurija spominska plošča prvemu slovenskemu škofu Žigu Lambergu, nedaleč od cerkve pa so razvaline Lambergovega Hudega Gradu. Po slikoviti cesti po obronkih Dobrče bomo prispeli do naslednje postaje, gradu Kamen pri Begunjah. Sledil bo ogled njihovega renesančnega dvorca z lepo urejenim parkom v Dvorski vasi. Ogled, poln legend, bomo zaključili z ogledom mestnega jedra Radovljice in Radovljiške graščine.

Doživetje 3

Doživetje 3
Turistično vodenje

Doživetje 4

Doživetje 4
Turistično vodenje

Please follow and like us:
Facebook
SHARE
YOUTUBE
Instagram