" /> Nadja Mirnik | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Nadja Mirnik

Jezik vodenja: slovensko, italijansko, angleško
Regija vodenja: cela Slovenija
Specializiranost in posebna znanja: Državna turistična licenca, Izpit varne vožnje
Izobrazba: Uni. Dipl. Zgodovinarka in geografinja

Kontakt: GSM +386 40505012
E-naslov: mirniknadja@gmail.com
Splet in facebook: https://www.facebook.com/search/top/?q=nadja%E2%80%99s%20trips&epa=SEARCH_BOX
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC887IyAZBChadRGH7GNwF7A

Informacije, ki bi koristile gostu:

Povejte mi, kdo ste in povem Vam, kam Vas peljem. Programe oblikujem na podlagi Vaših želja, imam pa kopico predlogov glede na Vaše polje zanimanja. Posebej dobro poznam zahodno Slovenijo in tematiko Soške fronte.

Nekaj o meni:

Potovanja, naj bodo v oddaljene kraje ali bližnjo okolico, niso le moje delo ali konjiček, temveč so moj način življenja. Mislite, da je to le še ena fraza? Naj dejstva govorijo zase; do mojega dvajsetega leta smo se  z družino preselili 10 krat, tako po Sloveniji kot tujini, v Sloveniji pa sem živela v sedmih različnih krajih. Lahko bi delala v pisarni, a ne, izbrala sem drugo pot, ker uživam v delu na prostem, v tem, da lahko delim svoje znanje, se neprestano izobražujem in razkazujem kotičke, ki navdušujejo tako mene kot druge. Upam, da bom nekatere izmed teh lahko delila tudi z Vami.

V turizmu sem začela delati, ko sem bila stara 18 let. Sprva na očarljivih grških otokih, nadaljevala po Mediteranu skozi »bello« Italijo, pa križarila po Nilu, z gosti odkrivala tržnice Kaira… Vendar sem kmalu spoznala, da je kar nekaj resnice v starem pregovoru, ki pravi, da je doma najlepše. Težko se najde zemljo, ki bi bila na takšnem kulturnem in geografskem prepihu kot je Slovenija. Jaz jo raziskujem že vrsto let, posebno blizu mi je povezanost z Italijo, življenje ob meji, »kontraband« in s tem povezane zgodbe, usode vojakov na Soški fronti, pa pripovedi o nastanku novih mest, ki jih bom z veseljem delila z Vami.