" /> Mitja Gruden | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Mitja Gruden

Jeziki vodenja
            
Slovensko, angleško, nemško, hrvaško, bosansko, srbsko, švedsko

Regija vodenja
 Osrednja Slovenija  Zasavje  Savinjska
Ljubljansko barje, Vrhnika in okolica, Ljubljana in okolica, Celje, Sevnica

Specialnost in posebna znanja
Lokalni turistični vodnik za Ljubljansko barje (foto-safari), za Vrhniko, vodnik z državno licenco, izleti s kolesom, vinsko-kulinarični izleti

Kontakt
GSM: 041/464 004
E-naslov:  mitja.gruden7@gmail.com
FaceBook
LinkedIn

Naslov
Mitja Gruden, Dragomerška 15, 1351 Brezovica pri Ljubljani

Izobrazba
Lokalni turistični vodnik za Vrhniko in okolico
Turistični vodnik z državno licenco
Vodnik z licenco po Narodni galeriji, vodnik z licenco po Narodnem muzeju, skiper, potapljač, vodnik po Stalni razstavi Moja Ljubljanica na Vrhniki, vodnik po Cankarjevi hiši, vodnik po zbirki Titovih avtomobilov v Tehniškem muzeju v Bistri.
Univerzitetni diplomirani inženir lesarstva

Dodaten opis, ki koristi gostu
Samostojno organiziram in vodim ekskluzivni »Trojček Plečnik – Narodna galerija« po Narodni galeriji, Plečnikovi Ljubljani in po Plečnikovi Hiši. Na tem unikatnem izletu iščemo skupne točke med arhitekturo in likovno umetnostjo ter usodo umetnikov Plečnikovega časa, kjer se križajo poleg Plečnika še Vurnik, Fabiani, slovenski impresionisti, četverica slovenske moderne, secesija, neoklasicizem, antika … Cena: 18 eur/osebo (vključeni vstopnina v Narodno galerijo in v Plečnikovo hišo), največ 7 obiskovalcev. Trajanje ogleda: 3–4 ure.

Moja specialnost je kolesarsko vodenje po Ljubljanskem barju z opazovanjem in fotografiranjem izredno bogatega rastlinskega in živalskega sveta. Cena: 20 eur/osebo. Trajanje ogleda: 3–4 ure.

Vodim tudi po vseh zbirkah Narodne galerije, saj imam licenco za vodenje turističnih skupin po Narodni galeriji. Cena: 7 eur/osebo (vključena vstopnina v Narodno galerijo), najmanj 10 obiskovalcev. Trajanje ogleda: 1,5 ure.

Doživetje 1

Plečnikova Ljubljana in Narodna galerija

Program trojnega vodenja po dvodimenzionalni in trodimenzionalni umetnosti »Plečnikova hiša – Plečnikova Ljubljana – Narodna galerija«
Čas trajanja: 3 ali 4 ure; Cena: 16 ali 20 eur/osebo; Sprejmem od 5 do največ 7 gostov
Triurno vodenje: vsak četrtek ob 17h.
Štiriurno vodenje: vsako soboto ob 10h.

Kontakt: Mitja Gruden, 041 464 004, mitja.gruden7@gmail.com

Program
Trojno vodenje po Narodni galeriji, Plečnikovi Ljubljani in Plečnikovi hiši v Trnovem obsega tri ure arhitekture, slikarstva, kiparstva, antike, Toskane, podpeškega marmorja, rokodelcev, umetnikov, Kavčiča, Benetk, Zorana Mušiča, naših impresionistov, Cankarja, Vegove ulice, Napoleona, Križank, trnovske cerkve in še bi lahko naštevali. V ceno so vključeni vstopnina v Narodno galerijo z vodenjem, sprehod po Plečnikovi Ljubljani z vodenjem in vstopnina v Plečnikovo hišo z vodenjem.
Katera drevesa je imel Plečnik na svojem vrtu? Oreh, češnja, hrast in akacija. Vse najboljše vrste lesa za izdelavo pohištva, ki jih premore Slovenija. Zakaj? Ker je bil vrhunski umetnostni mizar in načrtovalec pohištva. Pa še njegov oče je bil mizar.

Med sprehodom od Narodne galerije do njegove hiše v Trnovem si bomo ogledali njegove projekte, in sicer park Tivoli, park Zvezda, NUK, ureditev Vegove ulice, Križanke, rimski zid, trnovski most ter na koncu njegovo hišo s čudovitim vrtom, kjer je živel več kot 35 let.

Mnenje udeleženca:
»Včerajšnje trojno vodenje z naslovom Plečnik in Kavčič (Narodna galerija/sprehod skozi Plečnikovo Ljubljano/ogled Plečnikovega doma), ki si ga je zamislil, ga organiziral in izvedel Mitja Gruden, je bilo strokovno, inovativno, izvirno, razmišljujoče in prijazno ter je potekalo v dobri družbi. Super sobota! Priporočam. Delim. Z velikim veseljem ponovim. Hvala Mitja. Želim ti še veliko tako dobrih idej.”
Klemen Likar, arhitekt

Doživetje 2

Štiri strani neba v slovenski kulinariki

Jedli bomo v Klobasarni, Güjižini, Kolovratu in na tržnici; Trajanje: 2 uri; Cena: 27 eur/osebo; Število gostov: 4–8; Peš ogled po centru Ljubljane; Vključena pogostitev in vodenje.

Doživetje 3

Ljubljana iz žabje perspektive

Voden ogled Ljubljane peš in plovba z ladjico; Trajanje: 2–3 ure; Cena: 20 eur/osebo; Vključena vstopnica za ladjico in vodenje po mestu.

Doživetje 4

Po mladostnih poteh prve dame ZDA – Melanie Trump

Izlet v Sevnico, rojstni kraj Melanije Knaus, poročene Trump, prve dame ZDA; Trajanje 4–10 ur; Potek izleta v celoti prilagodim gostom; Cena: po dogovoru.

Please follow and like us:
Facebook
SHARE
YOUTUBE
Instagram