" /> Lidija Deu | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Lidija Deu

Jeziki vodenja
      
Slovensko, angleško, hrvaško, srbsko

Regija vodenja
Osrednjeslovenska
Ljubljana

Specialnost in posebna znanja

Vodnica z licenco vodenja po Ljubljani št. 164, Licenca za vodenje po Muzeju novejše zgodovine Slovenije št. 8/2017

Kontakt
GSM: 041/278 082
E-naslov: lidija.deu@gmail.com 

Izobrazba
ekonomistka

Dodaten opis, ki koristi gostu
Upoštevam vaše želje, svetujem, organiziram, vi uživajte in si ustvarjajte spomine!

Moji programi vodenja

SPOZNAVANJE LJUBLJANE

Ljubljana, glavno mesto Slovenije ima dolgo in pestro zgodovino, v preteklosti je kljub majhnosti večkrat odigrala pomembno vlogo. Prva naselbina je bila na tem mestu že v pradavnini, v rimski antiki pa naselbina Emona. V srednjem veku se je Ljubljana zaščitila z obzidjem, v vseh obdobjih pa je bila središče bogatega kulturnega življenja. Ustvarjalno okolje je nudila in še nudi številnim svetovno priznanim umetnikom s področja arhitekture, kiparstva, slikarstva, glasbe in drugih zvrsti umetnosti. Arhitekturo različnih zvrsti občudujemo na vsakem koraku. Poseben pečat pa je Ljubljani s svojimi deli pustil arhitekt in urbanist Jože Plečnik. Danes je Ljubljana moderno mesto z vsem, kar imajo veliki, a je v zelenem objemu narave in reke Ljubljanice, ki teče skozi mesto, ohranila pristnost in domačnost, ki daje mestu še posebno udobnost in dobro počutje. Rada imam svoje mesto Ljubljana, način življenja in prijazne ljudi. To navdušenje želim deliti z vami in vam predstaviti Ljubljano skozi različne tematske oglede, peš ali tudi s kolesom. Vsak ogled bom prilagodila vam in vam ustvarila nepozabne vtise in spomine. Ljubljana je mesto za uživanje brez hitenja in brez neprijetne turistične gneče in jo je najbolje spoznavati peš, če postane hoja prenaporna, pa nas lahko popelje brezplačno vozilo Kavalir.

 

 

 

Za ogled in doživetje Ljubljane in okoliških krajev se lahko odločate med vsebinami:

– Spoznavanje Ljubljane: ogled zgodovinskega mestnega jedra;

– Mostovi in fontane Ljubljane;

– Kipi in spomeniki Ljubljane;

– Secesijska in modernistična Ljubljana;

– Plečnikova Ljubljana – peš ali s kolesom;

– Moja mladost v Titovi socialistični Ljubljani – preteklost v sedanjosti iz obdobja komunizma-socializma na naših tleh (še posebej poučno za mladino);

– Muzej novejše zgodovine Slovenije;

– Modernistične soseske Ljubljane: Soseska Ruski car / Savsko naselje;

– Tematski ogledi specializiranih muzejev – peš ali s kolesom (prilagojeno željam);

– Po sledeh antične Emone;

– Po priljubljenih poteh ljubljančanov – s kolesom ali peš: po Poti ob žici; v Živalski vrt; na Rožnik, itd.;

– Od okusa do okusa: spoznavanje in okušanje tipične slovenske hrane in vina;

– Razvajanje za dame, pare ali manjše družbe (prilagojeno željam);

– Ostale vsebine po želji: upoštevam vaše želje, svetujem, organiziram.

Kontaktirajte me, skupaj se bomo dogovorili o programu za vas.

SPOZNAJTE LJUBLJANO, SKRITI BISER EVROPE.

DOBRODOŠLI!

Doživetje 1

Spoznavanje LJUBLJANE z LIDIJO

Poskrbela bom, da vas bo Ljubljana očarala, saj je polna zgodovinskih znamenitosti iz različnih obdobij, polna je muzejev in drugih zanimivih javnih objektov, tu si je vedno možno ogledati različne predstave in prireditve, tudi ulične. Zeleni objem narave in reke Ljubljanice, ki teče skozi mesto pa dajo mestu še posebno udobje in dobro počutje. Gostoljubni, prijazni domačini in miren življenjski slog vas bodo navdušili. Poleg običajnega vodenja lahko za vas pripravim tudi tematske oglede različnih vsebin po Ljubljani in okoliških krajih.

V sprehodu skozi polpreteklo zgodovino pa vas bom kot sopotnik obdobja vsestransko seznanila z razmerami in življenjem v obdobju komunizma oz. socializma v Sloveniji (takrat delu Jugoslavije), ki se je kar precej razlikoval od ostalih komunističnih držav za železno zaveso. Posebej zanimivo in poučno je tako vodenje za mladino, ki o tem obdobju ne ve prav dosti, kot tudi za obiskovalce iz tujine, ki jih to obdobje še posebej zanima.

Doživetje 2

Kulinarična in vinska pustolovščina

Ob dobri hrani in vinu s pokušino tradicionalnih slovenskih jedi in pijač v različnih lokalih vas bom popeljala po slovenskih pokrajinah na kulinarično doživljanje Slovenije, ne da bi zapustili Ljubljano.

Doživetje 3

Peš ali z ladjico po Ljubljani

Doživetje 4

Potep po Ljubljani s Kavalirjem