" /> Karin Potrpin | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Karin Potrpin

Jeziki vodenja
          
Slovensko, angleško, nemško, hrvaško, srbsko, bosansko

Regija vodenja
  Osrednja Slovenija  Gorenjska
Ljubljana in okolica

Specialnost in posebna znanja
Lokalna turistična vodnica za Ljubljano, turistična vodnica z državno licenco, licencirana sommelierka, licencirana animatorka, vodnica po Narodnem muzeju Slovenije, ambasadorka zelene destinacije

Kontakt
GSM: 040/77 22 00
Web: www.karinpotrpin.si
E-naslov: karinpotrpin@gmail.com
Facebook
LinkedIn

Dodatne informacje pomembne za gosta
Delovne izkušnje sem si 8 let nabirala kot oblikovalka, za mano je 10 let dela v različnih segmentih turizma, zadnjih 12 let pa se posvečam izključno vodenju skupin, posameznikov in križarjenj. Potovanjem skušam dodati svojo osebno noto in z izkušnjami poglobiti veselje za odkrivanje še novih, neodkritih poti. Govorim intenzivno angleško, nemško, italijansko, srbsko, hrvaško ter pasivno francosko in špansko.
Vsa naša skupna potovanja poskušam izvesti profesionalno in zanimivo, s kančkom humorja. Sem prilagodljiva, diskretna in materinska. Obožujem zgodbe o slovenski preteklosti, kulinariki, osebnostih … ter rada predstavim stare legende.

Svoje vodniške izkušnje sem začela nabirati najprej kot lokalna turistična vodnica v Ljubljani. Tu sem se rodila, obiskovala šole in nedaleč od središča našega glavnega mesta tudi bivam. Ker imam tudi licenco Narodnega muzeja Slovenije, vas z veseljem popeljem po zanimivih skrivnostnih prostorih muzeja in poteh zgodovine Slovencev. Vsak obisk Ljubljane lahko nudi tudi nekaj posebnega. Zanimivo bo spoznati baročno, secesijsko, Plečnikovo … Ljubljano. Se želite podrobno seznaniti z zgodovino, ki nas bo popeljala nazaj do rimskih časov, srednjeveškega obdobja in vse od časa Habsburžanov do novejše zgodovine? Želite Ljubljano spoznati s kolesom, se popeljati z ladjico po Ljubljanici, se posladkati z lokalnimi dobrotami, popiti dober domač sok ali šilce žganja? Hmmmm, koliko lepot in dobrot bomo spoznavali skupaj!

Kot izkušena vodnica vam lahko ponudim vodene oglede vseh tipičnih in netipičnih mest, vasic in naselij v Sloveniji. Ljubljana, Maribor, Ptuj, Celje, Bled, Bohinj .… Skupaj obiščimo slovensko obalo in Piran, Koper, Portorož … Lahko se podamo v dolino Soče, v Logarsko dolino… Slovenija je gorata dežela in hribi kar vabijo v svoja nedrja. Potepanje lahko nadaljujemo po višje ležečih območjih. Izjemne tematske zgodbe se pišejo kar same: Po poteh aktualne prve dame ZDA – Sevnica in Ljubljana, Masunjek na Jezerskem; V tri Krasne; Po poteh solčavskega zmaja; Vonj sivke; Po poteh bučnega olja. Potrudila se bom izpolniti vaše želje.

Rada imam življenje. V stiku z ljudmi ga prebiram in delim široko odprtega srca. To je moja strast. Pridružite se mi na potepanjih. Skupaj najdimo »našo« skupno pot!

Doživetje 1

Ljubljana po meri

Ker imam tudi licenco Narodnega muzeja Slovenije, vas z veseljem popeljem po zanimivih skrivnostnih prostorih muzeja in poteh zgodovine Slovencev. Vsak obisk Ljubljane lahko nudi tudi nekaj posebnega. Zanimivo bo spoznati baročno, secesijsko ali Plečnikovo Ljubljano. Podrobno vam lahko predstavim zgodovino Ljubljane, ki nas bo popeljala nazaj do rimskih časov, srednjeveškega obdobja in vse od časa Habsburžanov do novejše zgodovine.

Doživetje 2

Profesionalno in zanimivo

Vsa naša skupna potovanja poskušam izvesti profesionalno in zanimivo, s kančkom humorja. Sem prilagodljiva, diskretna in materinska. Obožujem zgodbe o slovenski preteklosti, kulinariki, osebnostih ter rada predstavim stare legende.

Doživetje 3

Brez skrbi, poskrbim za vse

Ker sem turistična vodnica z državno licenco, turistična spremljevalka, sommelierka, animatorka, lokalna vodnica po Ljubljani in vodnica po Narodnem muzeju Slovenije boste pri meni v dobrih rokah. Delovne izkušnje sem si 8 let nabirala kot oblikovalka, za mano je 10 let dela v različnih segmentih turizma, zadnjih 12 let pa se posvečam izključno vodenju skupin ali posameznikov in križarjenjem. Potovanjem dodam svojo osebno noto in s svojimi izkušnjami poglobim veselje po odkrivanju še novih, neodkritih poti. Govorim intenzivno angleško, nemško, italijansko, srbsko, hrvaško ter pasivno francosko in špansko.

Doživetje 4

Z menoj po celi Sloveniji

Kot izkušena vodnica vam lahko ponudim vodene oglede vseh tipičnih in netipičnih mest, vasic in naselij v Sloveniji. Ljubljana, Maribor, Ptuj, Celje, Bled, Bohinj … Skupaj obiščimo slovensko obalo in Piran, Koper, Portorož … Lahko se podamo v dolino Soče, v Logarsko dolino … Slovenija je gorata dežela in hribi kar vabijo v svoja nedrja. Potepanje lahko nadaljujemo po višje ležečih območjih ali pa kaj tretjega.