" /> Diana Ternav | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Diana Ternav

Jeziki vodenja
    
Italijansko, angleško, slovensko

Regije vodenja

Cela Slovenija

Specialnost in posebna znanja
Državni izpit za turističnega vodnika, odlično znanje italijanskega jezika, izpiti za lokalno vodnico po Ljubljani, Ljubljanskem gradu, Kopru, Izoli in Piranu, izpit za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije, veščine vodenja oseb s posebnimi potrebami, tečaj za čebelarsko turistično vodnico.

Kontakt
GSM: 041/377 066
E-naslov: diana.ternav@gmail.com

Naslov
Mariborska 24, 1000 Ljubljana

Izobrazba
Profesorica italijanščine in etnologinja, turistični tehnik

Moj moto?
“Turizem. Tvoj način življenja je nekomu drugemu avantura.”
Loesje

Rodila sem se v Kopru, kjer sem obiskovala osnovno šolo. Od nekdaj sem bila živahna, zanimale so me mnoge reči. Že ko sem obiskovala Srednjo gostinsko in turistično šolo, sem vedela, da bom postala turistična vodnica. Želela sem potovati in odkrivati mistične civilizacije. Tako sem že kot študentka italijanščine in etnologije na Univerzi v Ljubljani opravila tudi licenco za turističnega vodnika pri GZS (leta 2001) in začela delati na turistični agenciji za mlade popotnike. Zaradi narave študija me je takoj zelo pritegnila Italija, zaradi sanj, ki sem jih imela, pa sem organizirala in vodila potovanje v Mehiko.

Ko sem zaključila študij, sem ugotovila, da prav za prav živim v prelepi deželi, z neokrnjeno naravo, preprostimi in prijaznimi, pa tudi inteligentnimi in močnimi ljudmi ter zelo zanimivo kulturo. Preselila sem se v našo lepo prestolnico, kjer sta se od nekdaj srečevali celinska in mediteranska kultura in sem tu našla svoj prostor pod soncem. Sem profesionalna turistična vodnica, svoje delo opravljam z žarom in zanosom, saj sem nekako vedno vedela, da je prav to tisto, kar si želim početi. Prav neverjetno je, v kako zanimivi državi živimo in s čim vsem se lahko predstavimo. Kot turistična vodnica si želim, da bi se vsi, ki bi šli z menoj na ogled, zavedli, da je Slovenija zares pravo malo čudo.

Poleg državne licence za turistične vodnike (št. 225), s katero lahko vodim po celi Sloveniji, svoje znanje nenehno nadgrajujem in imam zato še licence za lokalnega vodnika po Kopru, Izoli, Piranu, Ljubljani ter Ljubljanskem gradu. Za svoje storitve lahko izdam račun, saj sem samostojna podjetnica. Od leta 2010 do 2013 sem bila predsednica Združenja turističnih vodnikov Slovenije.

Kaj torej ponujam?

  • Storitve turističnega vodenja po Sloveniji, posebej vesela sem, ko vam lahko razkažem slovensko Istro ali pa Ljubljano;
  • Svetujem pri pripravi programov potovanj ali krajših izletov;
  • Svetujem pri izbiri primerne gostilne ali namestitve;
  • Vsako skupino ali posameznika skušam razumeti in se mu posvetiti.

Moji programi vodenja: turistično vodenje prilagodim željam in potrebam naročnika.

Doživetje 1

Med obalo, Ljubljano, Bledom in najvzhodnejšimi lepotami Slovenije

  • Vodim po Sloveniji, posebej vesela sem, ko vam lahko razkažem slovensko Istro ali pa Ljubljano;
  • Svetujem pri pripravi programov potovanj ali krajših izletov;
  • Svetujem pri izbiri primerne gostilne ali namestitve;
  • Vsako skupino ali posameznika skušam razumeti in se mu posvetiti.

Doživetje 2

Namesto v Benetke, v Pretorsko palačo v Kopru

Vsako turistično vodenje prilagodim željam in potrebam naročnika.

Doživetje 3

V zaledju slovenske obale se tiho skrivajo največje dragocenosti

Cerkev Svete trojice v Hrastovljah je ena od najpomembnejših kulturnih znamenitosti slovenske Istre.

Doživetje 4

Vabljeni, da skupaj odstremo nekaj skrivnostnih tančic Ptuja

Ptuj je najstarejše dokumentirano mesto na Slovenskem in navečje in najpomembnejša naselbina v času Rimskega cesarstva na naših tleh. Stari rimljani so ga klicali Poetovio, stoletja kasneje so mu Nemci rekli Pettau.