" /> Danijel Osmanagić | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Danijel Osmanagić

Jeziki vodenja
        
Slovensko, angleško, bosansko, srbsko, hrvaško

Regija vodenja
Osrednjeslovenska regija

Specialnost in posebna znanja
Delo z mladimi (tuji študenti v Ljubljani), obsežno znanje zgodovine, ekspert za socialistično obdobje

Kontakt
E-naslov: danijel.osmanagic@gmail.com

Naslov
Glavarjeva 12, 1000 Ljubljana, Slovenia

Izobrazba
Univerzitetni diplomirani zgodovinar in politolog

Moji programi vodenja
Peš vodenja po Ljubljani, alternativna vodenja po slovenski prestolnici (Komunistična tura, Ljubljana Food Tour, Sledi EX-YU umetnikov v elitni kulturi Ljubljane …)

Sem univerzitetni diplomirani zgodovinar in politolog. Rojen v Sarajevu, od leta 2003 pa bivam v Ljubljani. V času študiranja sem bil šest let aktiven v Mednarodni pisarni na ŠOU v Ljubljani, kjer sem pridobil prve izkušnje z organiziranjem izletov in turističnim vodenjem, ter obenem izpopolnil znanje angleškega jezika.

Po končanem študiju sem se odločil, da pridobim licenco za turističnega vodnika, kar mi je tudi uspelo leta 2012. Specializiran sem za vodenja po državah bivše Jugoslavije. Na področju Slovenije največ delam v Ljubljani, dobro pa poznam tudi Maribor in Gorenjsko regijo. Uživam v druženju z ljudmi in ogledih kulturno-zgodovinskih znamenitosti.
V letih 2013-2014 sem na projektu Mesto Kultur usposabljal pripadnike ranljivih skupin na področju kreativnega kulturnega turizma z namenom, da postanejo profesionalni turistični vodniki/vodnice, ter obenem razvijal alternativna vodenja po slovenski prestolnici. Poleg turističnega vodenja me najbolj veseli preučevanje preteklosti, hkrati sem še sourednik zgodovinskega portala Zgodovina na dlani. Kot zgodovinar in strasten turistični vodič bom z veseljem z vami delil vse zanimivosti iz slovenske preteklosti ter opisal naravne lepote in kulturne znamenitosti Slovenije. S tem bom vaše bivanje v naši deželi še bolj popestril.

Doživetje 1

Ljubljana Food Tour

Doživetje 2

Ljubljana Food Tour II

Doživetje 3

Sledi EX-YU umetnikov v elitni kulturi Ljubljane

Doživetje 4

Komunistična tura

Please follow and like us:
Facebook
SHARE
YOUTUBE
Instagram