" /> Andreja Grablovic | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Andreja Grablovic

Jeziki vodenja
      
Slovensko, angleško, hrvaško, srbsko, bosansko

Regija vodenja
Osrednja Slovenija
Grosuplje, Županova jama

Kontakt
GSM: 040 389 742
E-naslov: andreja.grablovic@gmail.com
Facebook: Andreja Grablovic

Izobrazba
Profesorica kemije in tehnike

Dodaten opis, ki koristi gostu
Vsa doživetja, tudi kulturna so povezana z obiskom narave, tako da je potrebna ustrezna pohodniška oprema.

Doživetje 1

Bled malo drugače – Food Tour

Vas zanima Bled malo drugače? Dogodivščina ponuja razvajanje brbončic ob neverjetnem pogledu na veličasno Blejsko skalo z Gradom, edini Slovenski otoček in na Julijske Alpe ter Karavanke ob klepetu z domačini. Med obiskom lokalnih restavracij, vas popeljemo ne le po skritih kotičkih Bleda, temveč tudi skozi čas, kulturno in naravno dediščino kraja. Drugačen obisk klasične destinacije Vam bo ostal v prijetnem spominu.

Zakaj ne bi tudi Vi raziskali Bleda z lokalnim turističnim vodnikom?

Doživetje 2

Pot medu in čebelarstva

Pogosto pozabljamo, kako so malenkosti pomembne za nas in naše vsakdanje življenje. Si predstavljate kakšen bi bil svet brez cvetočih dreves, sočnega sadja,pisanih barv, majhnih sladkosti? Brez opraševalcev in čebel? Kranjska sivka in druge čebele so kljub svoji majhnosti, izredno pomembne za naš obstoj in tudi slovensko kulturo. Ste si že ogledali čebelnjak in panje od blizu? Poznate skrivnosti proizvajanja medu in drugih medenih izdelkov?Ali ste vedeli da je bil slovenski strokovnjak Anton Janša začetnik modernega čebelarstva po svetu?Zakaj ne bi postali postali čebelar za nekaj nepozabnih trenutkov v varnem okolju ter pobližje spoznali življenja čebel? Obiščite in spoznajte domačine, ki živijo z njimi in okusite drobne sladkosti življenja.

Doživetje 3

Po sledi vladarjev in maršala Tita

Doživite kraljevski občutek ob kavi, ki so jo pred vami pili že mnogi pomembneži. Ali Vas zanima, kako se je Bled iz oddaljenega alpskega bisera spremenil v center kraljeve in predsedniške dejavnosti? Privoščite si potep, ne le po lepih krajih, temveč tudi v preteklost.

Doživetje 4

Stilska preobrazba na Bledu

Skupaj z domačinko in vodnico Nino Ražen sva pripravili pet izvirnih pripovedi o Bledu in bližnji okolici. To so Pot Blejske kremne rezine, Po sledi vladarjev in maršala Tita, Pot medu in čebelarstva, Od slapu do slapu in Po poti Avsenikove glasbe.

Vabiva vas na odkrivanje kotičkov čudovite narave, prijetna kramljanja z domačini in srečanja z večjimi in manjšimi živimi bitji vodnega in kopnega sveta.