Slovensko, angleško, francosko, hrvaško, srbsko, bosansko

Gorenjska
Celotna Slovenija

Univ. dipl. prevajalka za angleški in francoski jezik

Turistična vodnica z nacionalno licenco, regionalna vodnica za območje Julijske Alpe, lokalna vodnica za turistično območje občine Tržič, čebelarsko-turistična vodnica

Lepota in zgodbe Gorenjske me obdajajo že od otroštva. Odraščala sem ob družinskih izletih in odkrivanju znanih in neznanih kotičkov Slovenije. Gorenjska poleg osupljive narave pripoveduje tudi nepozabne zgodbe. Ob slikoviti zgodovini, ljudskih pripovedkah, običajih in bogati kulturni dediščini nastaja pisan mozaik, ki bi ga bilo škoda spregledati. Tržičanka, ki jo je ljubezen pripeljala na Bled, diplomirana prevajalka za angleški in francoski jezik, te zgodbe z veseljem delim z vami.

»Če ne bi bilo teh posebnih časov, se nikoli ne bi spomnila, da grem na voden ogled Tržiča, priznam  in kaj bi vse zamudila. Ti Tržičani so res podjetni ljudje. In z vodnico Nežo preteklost, sedanjost in prihodnost oživijo  Zelo priporočam!«
Eva

»Prejšnji teden nam je Neža predstavila Tržič. Super doživetje in unikatna zgodba tega bogatega mesteca. Živo srebro, kovaštvo in v 20. stol. BPT in Peko. Toplo priporočam ogled.«
Mitja

GSM: +38631892185
Spletne strani: www.okrogbleda.si (slovenska), www.aroundbled.com (angleška), www.autourdebled.com (francoska)
E-naslov: neza@aroundbled.com
Facebook: AroundBled

Instagram:AroundBled
ARGOS Youtube kanal

Korak po tržiško

Na dvournem vodenem sprehodu spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, ki jo skrbno ohranjajo tudi mlajše generacije Tržičanov. Na ulicah srednjeveškega mesteca pod Karavankami se je dogajalo in se dogaja marsikaj zanimivega in ustvarjalnega. Oglejte si, kje in kako nastajajo usnjeni izdelki in obutev, po kateri je Tržič najbolj znan. Proizvodnjo obutve od zasnove do izdelka si bomo pogledali v podjetju Proalp in to nikjer drugje kot v slovitih proizvodnih dvoranah nekdanjega tržiškega obutvenega velikana, tovarne Peko.

Ko boš prišla na Bled

 

Kdor ogled Bleda začne na peronu železniške postaje, lahko na sprehodu z lokalno vodnico odkriva večplastnost tega očarljivega kraja. Zgodbe se na poti ob obali jezera kar vrstijo in ob njih bo v vsakem vremenu čudovit sprehod dobil nove razsežnosti. Bohinjska železnica, junaki Zake, prebivalci jezera, dirke na ledu, Zlatorog, kopališče pod krošnjami divjih kostanjev, Riklijevi odmevi, Grad pod gradom. Naj Bled s svojimi zgodbami zaživi pred vami.

Riklijev Bled

Arnold Rikli, sončni dohtar iz 19. stoletja, je na Bledu pustil velik pečat. Bled bomo odkrivali po njegovih poteh na ogledu, ki bo trajal približno 3 ure. Začeli bomo ob obali jezera, spoznali načela riklijancev, še ustavili pri Riklijevi bosonogi poti in se nato povzpeli na Riklijevo fitnes pot na hrib Straža. Tam bomo obiskali njegov spomenik in si ogledali nekaj neverjetnih razglednih točk.

Božično po tržiško

V prazničnem Tržiču Sveta noč zveni še posebej sladko, jaslice pa so tu prave umetnine. Na sprehodu z lokalno vodnico odkrijte praznične skrivnosti. Sprehod po pravljično osvetljenem mestnem jedru bo poln tržiških zgodb, zaključili pa ga bomo z ogledom slovitih Tekčevih jaslic, mojstrovine, ki so jo več generacij ustvarjale pridne in vešče roke družine Ribnikar.

VEČ SI LAHKO OGLEDATE