Slovensko

Gorenjska (Bled, Bohinj, Radovljica, Kranjska Gora, Mojstrana, Jesenice, Planica, Posočje (vključno do Tolmina))

Delavska ulica 1, 4270 Jesenice

Organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu

Regionalna turistična vodnica za območje Julijske Alpe

Na vodenju po mestih poudarim arhitekturo, trenutno življenje in majhne posebnosti posameznega mesta. Kot protiutež mestu, rad vodim tudi v naravo v okolici Ljubljane, vsekakor pa z veseljem delim tudi svoja znanja o preživetju v naravi.

GSM: 031/437 557
E-naslov: anamari.zupancic@gmail.com

Rojena v prestolnici,a po srcu Jeseničanka. Prihajam iz majhne zgornjesavske vasi, stare 768 let, ki leži pod skrivnostnim skalnim osamelcem imenovanim Ajdna nad Potoki. Že kot majhno deklico me je Ajdna privlačila in zanimala, poslušala in odraščala sem ob legendah o Ajdni, Zlatorogu in Ajdovski deklici. Jesenice, poznane nekoč kot mesto rdečega prahu, danes pa so mesto jekla in cvetja. Samo mesto pod Karavankami ponuja športne aktivnosti kot so hokej, smučanje, drsanje, planinarjenje. Kar daje pravi čar mestu so narcise, ki se v mesecu maju in juniju razcvetijo nad mestom v rovtih kot pravimo domačini. In ti rovti, ti kraji kot so Plavški rovt, Planina pod Golico in Javorniški rovt so pravo izhodišče za mnoge vrhove v Karavankah, obenem pa se je tu razvilo železarstvo.Poleg športa oz. Hokeja pa je prisotna še kulinarika. Po napornem dnevu hoje ali le raziskovanja mesta si le privoščite katero izmed jedi, ki jo pripravijo v mestu.

Obenem pa si zavrtite še pesem na Golici, ki jo napisal Slavko Avsenik. Vabim vas, da se mi pridružite. 

Vabimo vas na odkrivanje mesta Jesenice, čudovite narave v osrčju Karavank,, prijetnega kramljanja z domačini, uživanju v bogati favni in flori, odkrivanju sledov davne preteklosti.