" /> Vabilo k sodelovanju na prvem virtualnem Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov. | DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Letošnje leto je tisto, ki bo pionirsko v marsikateri dejavnosti, tudi pri turističnih vodenjih. Praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov se bo 21. februarja prvič odvijalo samo virtualno. Društvo regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGOS k sodelovanju ponovno vabi številne turistične vodnike in organizacije, ki vključujejo vodniško službo.

Spletna vodenja bodo od petka 19. do nedelje 21. februarja 2021. Vabimo vas, da se nam pridružite na več načinov. Ali z virtualnim dogodkom v živo s terena ali v živo od doma s pripravljenim materialom (kot predavanje, priporočamo pa podkrepitev s foto in video materialom). Pri obeh bodo obiskovalci lahko zastavljali vprašanja. Možnost je tudi, da pošljete vnaprej posnet prispevek, ki ga bomo objavili na družbenih omrežjih.

Geslo letošnjega praznovanja je: Turistični vodniki: s kreativnimi zgodbami bogatimo turizem na podeželju. To je samo namig, veseli bomo vsakega vašega prispevka.

Več informacij in prijava vašega virtualnega dogodka na: info@localguides-slovenia.com. Vse dogodke bomo uvrstili na seznam, ki bo objavljen na pristajalni strani naše spletne strani: www.localguides-slovenia.com

Organizirali bomo tudi tiskovno konferenco, ki bo virtualna. Na njej bomo izpostavili izzive turističnega vodenja ter druge aktualne teme. Vaši predlogi so dobrodošli.

Svetovni dan turističnih vodnikov praznujemo na dan, ko je bila leta 1985 ustanovljena WFTGA – Svetovna zveza društev turističnih vodnikov.

Cilji so različni:

  • Povečanje ugleda turističnega vodnika.
  • Utrjevanje zavesti turističnih vodnikov o njihovi vlogi.
  • Informiranje splošne javnosti o tem, kaj turistično vodenje je.
  • Osveščanje javnosti, kaj vse je kulturna in naravna dediščina.
  • Izpostavljanje težave, s katerimi se srečujejo turistični vodniki.
  • Utrjevanje dobrega slovesa profesionalnosti poklica.
  • Seznanjanje splošne javnosti o vsebinah turistične industrije.
  • Zaščita okolja in kulturne dediščine s pomočjo profesionalnega vodenja skupin.

Mnogim obiskovalcem bodo vaše virtualne predstavitve odlično izhodišče za počitniški izlet! Letos bodo Slovenci še več prostega časa preživljali v Sloveniji, zato bo vaša predstavitev ključna.

Več informacij in prijava vašega virtualnega dogodka: info@localguides-slovenia.com

Informacije bomo objavljali tudi na naši FB strani: https://www.facebook.com/ArgosLocalGuidesSlovenia

Veseli bomo vašega odziva.

Društvo regionalnih turistični vodnikov Slovenije ARGOS

Facebook
Instagram